Rondo Classic

Rondo Classic är Eldmakarens populäraste fristående eldstad, som passar perfekt i alla miljöer, rum och inredningsstilar. Med sin unika reling i stål runt eldstadsbotten och valfri kakelfärg, skapar den en charmig och personlig touch.

Produktdetaljer

Skillnaden på de två olika Rondos är att Rondo Classic har åtta stolpar med plana glas och Rondo Elva har fyra stolpar med välvda glas.

Eldstaden levereras med en dekorativ gaseld med keramisk ved, reling, skyddskanal, härdade plana glas och eldstadsbotten i kakel.

Eldstaden behöver en isolerad avgaskanal mot brännbart material och rökgasfläkt monteras på vägg eller yttertak.

För maxeffekt på brännare och mer detaljer se produktblad.

För prisuppgift kontakta oss.

Standardmått

Detta är våra standardmått men eldstäderna går att tillverka i fler storlekar vid förfrågan. 

Keramisk ved eller dekorsten

I eldstaden monteras en dekorativ gaseld som finns i två modeller. Gasbrasa med keramisk ved eller flamdekoration med svart dekorsten.

För ett traditionellt utseende rekommenderar vi keramisk ved och för en modernt utseende dekorsten. 

Dekorativa gaseldar med keramisk ved kallas för Gasbrasor.
Dekorativa gaseldar med svart dekorsten kallas för Flamdekorationer.
Svart plåt
Vit plåt
Kakel med fog
Borstad rostfritt stål

Material & färg

Eldstäderna tillverkas i tunn plåt och har en låg vikt ca 50-100 kg och kan därför ställas eller skruvas fast direkt i golv. Plåten pulverlackeras som standard i svart (RAL 7021) eller i vitt (RAL 9010) men kan fås i annan färg mot pristillägg. Det finns även möjlighet att tillverka den i rostfritt – blankpolerat eller borstat utförande mot pristillägg. Eldstadsbotten levereras med kakel med fog efter önskemål.

Förutsättningar

Våra eldstäder drivs med gasol, stadsgas eller naturgas, beroende på vad man har tillgång till. Förvaring sker då i ett gasolskåp som placeras någonstans utomhus. Vi har gasolskåp för både inom- och utomhusbruk utanför byggnaden.
Även om dessa eldstäder inte kräver någon traditionell skorsten ska de ventileras ut. Den lilla mängd luft som behövs till brasan tas från rummet där eldstaden är monterad, genom ett ventilationsgaller framför styrenheten i eldstadens underdel. Eldstaden får aldrig vara tät undertill. Luft måste kunna cirkulera och styrenheten måste vara åtkomlig vid service.
Alla våra eldstäder tänds och släcks elektroniskt med hjälp av en väggknapp eller mobil enhet om man har ett smart elsystem.