Företaget

Eldmakaren har varit verksam på den skandinaviska marknanden sedan år 1989 och är nu helt inriktad på egen produktion av dekorativa gaseldar och öppna eldstäder. Vi tillverkar våra produkter med hjälp av kunniga underleverantörer i Mälardalen. Före leverans monteras och proveldas all utrustning i vår verkstad i Enköping.

Besök vårt showroom på Gåsgränd 3 i Gamla Stan, Stockholm för att se våra eldar live och diskutera dina möjligheter för en ny eldstad. Ring eller mejla oss för att boka tid!

Vi på Eldmakaren

Vår seniorpartner och grundare, Carl Sarskog, har över 55 års erfarenhet inom gasolhantering och teknik, inklusive arbete på Shell, AGA och egen gasoldistribution i Norrland. VD och delägare, Catarina Sarskog, har mer än 20 års erfarenhet av försäljning på Eldmakaren. Sedan 10 år tillbaka ansvarar Patrik Lindblom, projektledare och konstruktör, för all konstruktion och tillverkning.

Catarina Sarskog

VD & delägare
catarina@eldmakaren.se

Carl Sarskog

Senior partner & grundare
carl@eldmakaren.se

Patrik Lindblom​

Projektledare & konstruktör
patrik@eldmakaren.se

Johan Östh​

Montör & servicetekniker
johan@eldmakaren.se

Johanna Sarskog

Industri- & UX designer
johanna@eldmakaren.se

"Jag ville återskapa en samlingplats vid elden som jag såg flera av i USA när jag besökte mina utlandsstuderande barn på 80-talet. På hotell, restauranger – överallt brann gaseldar och skapade en lugnande atmosfär. Som gammal gasgubbe så tände jag snabbt på idén och fick mina ungar att söka rätt på leverantören av keramisk ved och sen hem för att ta fram första prototypen av Eldmakaren gasbrännare. Vi tillverkar fortfarande våra brännare i Enköping och köper keramisk ved från USA"

Carl Sarskog - Grundare, Senior partner & uppfinnare