Andante

Den klassiska och smidiga Andante med sina rena linjer passar perfekt för platser där elden inte får ta för mycket utrymme. Eldstaden kan placeras mot en vägg eller som fristående i ett rum för att skapa en stämningsfull och avkopplande atmosfär. 

Eldstaden levereras med en dekorativ gaseld med keramisk ved eller dekorsten, skyddskanal, härdade plana glas och eldstadsbotten med kakel eller stenplattor.

Eldstaden behöver en isolerad avgaskanal mot brännbart material och rökgasfläkt monteras på vägg eller yttertak.

För maxeffekt på brännare se produktblad.

För prisuppgift kontakta oss

Standardmått

Detta är våra standardmått men eldstäderna går att tillverka i fler storlekar vid förfrågan.

Keramisk ved eller dekorsten

I eldstaden monteras en dekorativ gaseld som finns i två modeller. Gasbrasa med keramisk ved eller flamdekoration med svart dekorsten.

För ett traditionellt utseende rekommenderar vi keramisk ved och för en modernt utseende dekorsten. 

Dekorativa gaseldar med keramisk ved kallas för Gasbrasor.
Dekorativa gaseldar med svart dekorsten kallas för Flamdekorationer.

Material & färg

Eldstäderna tillverkas i tunn plåt och har en låg vikt ca 50-100 kg och kan därför ställas eller skruvas fast direkt i golv. Plåten pulverlackeras som standard i svart (RAL 7021) eller i vitt (RAL9010) men kan fås i annan färg mot pristillägg. Eldstadsbotten levereras med kakel med fog eller stenplattor efter önskemål.
Svart
Vitt
Kakel med fog
Stenplattor

Förutsättningar

Våra eldstäder drivs med gasol, stadsgas eller naturgas, beroende på vad man har tillgång till. Förvaring sker då i ett gasolskåp som placeras någonstans utomhus. Vi har gasolskåp för både inom- och utomhusbruk utanför byggnaden.
Även om dessa eldstäder inte kräver någon traditionell skorsten ska de ventileras ut. Den lilla mängd luft som behövs till brasan tas från rummet där eldstaden är monterad, genom ett ventilationsgaller framför styrenheten i eldstadens underdel. Eldstaden får aldrig vara tät undertill. Luft måste kunna cirkulera och styrenheten måste vara åtkomlig vid service.
Alla våra eldstäder tänds och släcks elektroniskt med hjälp av en väggknapp eller mobil enhet om man har ett smart elsystem.