Företaget

Eldmakaren har varit verksam på den skandinaviska marknanden sedan år 1989 och är nu helt inriktad på egen produktion av dekorativa gaseldar och öppna eldstäder.
Vi tillverkar våra produkter med hjälp av kunniga underleverantörer i Mälardalen. Före leverans monteras och proveldas all utrustning i vår verkstad i Enköping.

För möten och försäljning hänvisar vi till vårt showroom på Gåstorget i Gamla Stan Stockholm.

Seniorpartner och grundare, Carl Sarskog har arbetat med gasolhantering och teknik sedan 1965 bla på Shell, AGA samt egen gasoldistribution i Norrland. VD och delägare, Catarina Sarskog, har arbetat med försäljning på Eldmakaren i över 20 år. Patrik Lindblom, projektledare och konstruktör, sköter numer all konstruktion och tillverkning sedan 10 år .

"Jag ville återskapa en samlingplats vid elden som jag såg flera av i USA när jag besökte mina utlandsstuderande barn på 80-talet. På hotell, restauranger – överallt brann gaseldar och skapade en lugnande atmosfär. Som gammal gasgubbe så tände jag snabbt på idén och fick mina ungar att söka rätt på leverantören av keramisk ved och sen hem för att ta fram första prototypen av Eldmakaren gasbrännare. Vi tillverkar fortfarande våra brännare i Enköping och köper keramisk ved från USA"

Carl Sarskog - Grundare, Senior partner & uppfinnare

Vi på Eldmakaren

Catarina Sarskog

VD & delägare
catarina@eldmakaren.se

Carl Sarskog

Senior partner & grundare
carl@eldmakaren.se

Patrik Lindblom​

Projektledare & konstruktör
patrik@eldmakaren.se

Johan Östh​

Montör & servicetekniker
johan@eldmakaren.se

Johanna Sarskog

Industri- & digital designer
johanna@eldmakaren.se